Haarhuis houdt vast aan Bertens en Rus voor Fed Cup

Boris (borisz)

Paul Haarhuis heeft Kiki Bertens en Aranxta Rus opgesteld voor het enkelspelen in het Fed Cup-duel met Australië in Den Bosch. De captain houdt daarmee vast aan het duo dat de afgelopen wedstrijden belangrijk was voor Nederland.

Bertens, de nummer 86 van de wereld zal zaterdag als eerste aantreden tegen tegen Jarmila Gajdosova (WTA-48)). Daarna speelt Rus, afgezakt naar plek 217 op de ranking, tegen de Australische kopvrouw Sam Stosur (WTA-25). De speelsters wisselen zondag van tegenstander. Michaëlla Krajicek en Richèl Hogenkamp staan tot slot opgesteld voor het dubbelspel tegen Gajdosova en Casey Dellacqua.

Nederland en Australië strijden dit weekend om promotie naar Wereldgroep I in 2016, waarin de beste acht landen uitkomen. "Wij hebben helemaal niets te verliezen", aldus Haarhuis. "Op basis van de ranking is er een kwaliteitsverschil, dus je moet hopen dat Stosur niet haar beste dag heeft. De tegenstander moet ons dus een beetje helpen", aldus de captain. "Wij moeten zorgen dat we zelf een hele goede dag hebben, dan maak je een kans."