De wereld wantrouwt Superman in gelekte Batman v Superman-trailer

Peter Breuls

In de maandag te verschijnen eerste teaser trailer voor Batman v Superman: Dawn of Justice blijkt dat het niet alleen Batman versus Superman is, maar eigenlijk Wereld versus Superman. Hoe we dat weten? De trailer is natuurlijk al gelekt.

De lek is een cam-versie: gefilmd in een zaal waar de trailer werd vertoond, met een prima kwaliteit camera. De trailer is echter Portugees ondertiteld en kan natuurlijk in no-time door Warner Bros. offline worden gecommandeerd, dus wie nieuwsgierig is en een sub-optimale video wil zien moet waarschijnlijk snel zijn.

In de trailer wordt het beeld geschapen dat de coming out van Superman in Man of Steel heeft gezorgd voor een flinke dosis wantrouwen in de wereld: kunnen we iemand met zulke krachten wel vertrouwen? Het lijkt Bruce 'Batman' Wayne te zijn die het op zich neemt daar iets mee te doen. "Vertel eens: kun jij bloeden?" vraagt hij aan Kal-El. "Je zult bloeden," vult hij aan.

De trailer wordt maandag in de VS in IMAX-theaters vertoond. De verwachting is dat de video vervolgens gewoon formeel online wordt vrijgegeven. De film zelf is pas vanaf maart te zien.