Sportblog: Stoute Van Gerwen & zoeken met Zlatan

Maarten (rubbereend)

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke woensdag, deze keer op donderdag, vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen.

Praat als Louis van Gaal dankzij The Guardian
Bij de Engelse krant The Guardian hebben ze eindelijk het licht gezien. Nadat de krant tijden lang kritisch was over Louis van Gaal is het nu omgeslagen in bewondering. Eindelijk erkennen ze de grootheid die Van Gaal is! "OK, Louis , je hebt ons overtuigd . Met je verwarrende tactiek en even verwarrend Engels kunnen we niet genoeg van krijgen." Zo valt er te lezen op de site van de Engelse krant. En dit blijkt de inleiding tot een bijzonder leuke gadget die The Guardian bedacht heeft. Ze hebben de 'LvG-willekeurige zinnen generator' bedacht. Met één druk op de knop tovert de generator prachtige juweeltjes van verhaspelde zinnen met letterlijk vertaalde Nederlandse woorden en termen zoals alleen Louis van Gaal ze zou kunnen uitspreken. We kunnen de generator aan iedereen aanbevelen. Enkele juweeltjes die wij voor onze kiezen kregen:
"Matamatamtalicly, Robin Van Persie is another cook. That I can say"
"For the so much time, the best manager in the world is looking upstairs"
"It’s again the same song, the total philosophy is the ideal man"

Stoute Van Gerwen probeerde fan te versieren
Vorig jaar berichtten we hier nog over het kersverse huwelijk van Michael van Gerwen met zijn Daphne. Maar blijkbaar is het toch niet allemaal rozengeur en maneschijn in huize Van Gerwen. De Brabantse darter begaf zich namelijk tijdenlang op glad ijs met de Britse Stacey Owen. De Engelse, die fan is van Van Gerwen, en Mighty Mike zouden elkaar een maand geleden ontmoet hebben. Daarna hielden de twee via sms contact. En het ging er daarbij niet bepaald onschuldig aan toe. De sexueel getinte berichten zouden uiteindelijk moeten resulteren in een afspraakje in een hotel. Uiteindelijk bedacht Owen zich en ging niet met Van Gerwen naar bed.

Zoals het dan in Engeland gebuirkelijk is, ga je naar een tabloid en dan doe je je verhaal en schuif je alle blaam af op de ander. Zo ook in dit geval. Owen, die donders goed wist dat onze landgenoot getrouwd is, heeft nu ineens geen goed woord meer voor hem over zo valt te lezen in The Sun. "Iedereen moet weten wat voor een man hij is: een vuile rat", aldus de totaal onschuldige deerne.

Na de onthulling in The Sun kon Van Gerwen niet anders dan diep door het stof gaan. "Mijn aandacht gaat nu uit naar mijn familie en mijn vrouw Daphne, wie ik mijn onvoorwaardelijke excuses aanbied." Zo valt te lezen in een verklaring die de wereldkampioen liet uitgaan. Hopelijk heeft dit alles geen invloed op de blakende vorm waarin de darter de laatste weken stak.

Italiaanse coach gaat totaal door het lint om vragen journalisten
Coach Agenore Maurizi van derdeklasser FC Ischia heeft het zwaar, zijn club is verwikkeld in een strijd tegen degradatie en dan krijgt hij ook nog eens met 'domme journalisten' te maken. Dit alles wordt Maurizi teveel. In een woede-uitbarsting waar Louis van Gaal nog een puntje aan kan zuigen laat hij zich helemaal gaan. Een 1-1 gelijkpel tegen Nuova Cosenza, amper drie zeges in zestien wedstrijden en daarna ook nog eens de verkeerde vragen.... de arme man kan er eigenlijk niks aan doen. Gelukkig kwam er ook een journalist met een goede vraag waarna de rust wederkeerde.


Maurizi flipt helemaal (Bron: YouTube)

Kleine Van Persie doet een trucje, maakt een goal en doet een dansje
De titel dekt eigenlijk wel de lading...... Robin van Persie had duidelijk wat ingestudeerd met zijn zoontje Shaqueel voordat hij het volgende filmpje maakte. De kleine Van Persie laat zien dat hij handig met een bal en ook dat hij al weet hoe hij moet juichen na een doelpunt.

 

Great trick shot by Shaqueel! GOOOOOOALLLLLL Yessssssss lovely assist though ??

Een video die is geplaatst door Robin van Persie (@robinvanpersie) op14 Apr 2015 om 8:08 PDT

Google is passé, zoek nu via Zlatan
Veel voetballers bezitten alles wat hun hartje begeert. Een mooi huis, een prachtige sportwagen op de oprit en een supermodel op de bank, maar er is maar één voetballer ter wereld met een eigen zoekmachine op internet: Zlatan Ibrahimovic. De spits van Paris Saint-Germain heeft dit te danken aan SweetPop. De zoekmachine www.zlaaatan.com, die verdacht veel op Google lijkt, zoekt alles wat je wil in relatie met de Zweedse spits.

"Onze zoekmachine is zoals Google, maar alle zoekopdrachten zijn 'zlatanified'", vertelt Andreas Killander, creatief directeur bij SweetPop. "Dat wil zeggen dat er bij elke opdracht een link wordt gezocht met Zlatan: als je bijvoorbeeld 'Ferrari' intikt, krijg je informatie over de Ferrari van Zlatan. Tik je 'recept' in, dan krijg je details over de Zlatan Burger", zo lezen we op Sportwereld.nl. De initiatiefnemers hopen we dat Zlaten het zelf ook leuk vindt. "Zlatan is een idool. Hij is bekend over de hele wereld en daarom hebben we voor hem gekozen. We hebben niet zijn goedkeuring maar we hopen dat hij het zal zien als een leuk initiatief. We hebben ook nagedacht over een andere naam, maar Zlatan is Zlatan. De keuze lag voor de hand", zo laat Killander tot slot weten.

Guardiola kan ook al basketballen
Soms is het leuk om op trainers te letten, zo ook bij Bayern München. Daar demonstreerde Pep Guardiola dat hij naast handig is met de voetbal bij ook wel wat basketbaltalenten heeft:

Met tanden gaat fietsen een stuk makkelijker voor Stybar
Na een val in de Eneco Tour vorig jaar verloor Zdenek Stybar vijf voortanden. Sindsdien fietste de renner van Etixx-QuickStep rond met een voorlopig gebit en dat ging tot voor kort zonder problemen. Maar tijdens de Ronde van Vlaanderen ging het mis. Een harde energiereep betekende het einde van de tijdelijke oplossing. Met veel pijn en zonder fatsoenlijk te kunnen eten vervolgde Stybar nog wel de weg in Vlaanderen maar nooit kon hij zijn favorietenrol meer waarmaken.

Na de Ronde spoedde de Tsjech zich naar een tandarts die het euvel snel en netjes verhielp. Het was niet alleen een wereld van verschil qua beeld ook qua fietsen ging het er enorm op vooruit. In Parijs - Roubaix streed de voormalig veldrijder vooraan en mee en moest alleen winnaar John Degenkolb voor zich dulden.

Een wereld van verschil:

 

I'm sexy and I know it:)

Een foto die is geplaatst door Zdenek Stybar (@stybarzdenek) op7 Apr 2015 om 1:03 PDT

 

Night shift by dentist, race kit, sunny day and I'm feeling 40years younger:) #scheldeprijs

Een foto die is geplaatst door Zdenek Stybar (@stybarzdenek) op8 Apr 2015 om 2:38 PDT

Stephen Curry maakt 77 driepunters achter elkaar
Basketballers spelen veel wedstrijden maar ze trainen ook nog tussendoor. Stephen Curry van Golden State Warriors staat bekend als de de driepunterkoning van de NBA. Met 284 driepunters maakte Curry er meer dan wie dan ook dit seizoen. Op de training maakte Curry even een serie van honderd worpen van buiten de driepuntcirkel. Van die honderd gingen er maar liefst 94 in zo telde ESPN mee. Meest bijzonder was de serie van 77 driepunters op rij. Ploeggenoot Klay Thompson, die zelf met 234 stuks de tweede beste driepuntschutter is in de NBA, kon zijn ogen niet geloven. Thompson zelf kwam namelijk nooit verder van 36 perfecte schoten achter elkaar


Corry laat zien hoe het moet (Bron: YouTube)