Button: "Honda-motor niet het enige probleem"

Peterselieman

McLaren-coureur Jenson Button geeft toe dat de Honda-motor niet het enige probleem is voor het team uit Woking. De auto moet op alle terreinen verbeteren willen hij en zijn teamgenoot Fernando Alonso een vuist kunnen maken tegen de andere teams.

Button: "We moeten op veel terreinen ons verbeteren. De auto is efficiënt en rijdt goed, maar het gebrek aan neerwaartse druk breekt ons op. Als de basis goed is kun je dat toe gaan voegen en ik hoop dat we dat bij de komende races kunnen gaan doen. Als we over meer pk's zouden beschikken zouden we veel competitiever zijn, maar dan nog hadden we vooraan niet mee kunnen doen. Daarom moeten we ons in alles verbeteren."

De Britse coureur verwacht dat McLaren bij de start van het Europese seizoen een flinke stap voorwaarts kan zetten. "Als je met minder neerwaartse druk rijdt zie je meer problemen, die anders verborgen blijven, met de auto. Daarom is het goed dat wij die problemen nu vinden en oplossen, waardoor je dat na het toevoegen van de neerwaartse druk niet meer hoeft te doen. Hopelijk kunnen wij hiervan behoorlijk profiteren. Het kost tijd, maar voor ons is er meer ruimte voor verbetering dan bij veel andere teams."