Liverpool overtuigend langs teleurstellend Newcastle

Redactie

Liverpool heeft maandagavond goede zaken gedaan in de strijd om Europees voetbal. De ploeg won thuis overtuigend met 2-0 van Newcastle United.

Liverpool kende een flitsende start tegen Newcastle United. De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd en ging vanaf de eerste minuut op zoek naar de openingstreffer. Die vroege openingstreffer kwam er. Al na negen minuten spelen was het Raheem Sterling die de score opende. Na een prachtige lange bal van Jordan Henderson dribbelde Sterling vanaf de linkerkant naar binnen en haalde kort uit. De Engelsman mikte de bal in de verre hoek en liet doelman Tim Krul kansloos.

Na de vroege treffer bleef Liverpool aandringen. De ploeg liet bij vlagen prachtig voetbal zien en het leek slechts een kwestie van tijd tot de 2-0 op het scorebord zou verschijnen. De kansen stapelden zich op voor de thuisploeg, maar Krul hield zijn team in de wedstrijd. De beste mogelijkheid kwam op naam van Lucas Leiva, maar Krul bracht prachtig redding op de tegendraads ingekopte bal van de Braziliaan.

Vlak voor het rustsignaal kregen de bezoekers een opgelegde kans om volledig onterecht op gelijke hoogte te komen. Remy Cabella werd over het hoofd gezien door de verdedigers van Liverpool en kreeg in het strafschopgebied alle ruimte om uit te halen. De Fransman schoot de bal echter hoog over het doel, waardoor de ploegen met een 1-0 stand richting de kleedkamers vertrokken.

In de tweede helft was Liverpool geen schim meer van de ploeg die het in de eerste helft was. The Reds speelden slordig en het baltempo lag een stuk lager dan in de eerste 45 minuten. Toch kreeg het elftal een grote kans om de score te verdubbelen, maar Sterling verzuimde een grote mogelijkheid te verzilveren. Bij de tweede paal kreeg de rappe aanvaller alle tijd om de bal achter Krul te werken, maar zijn inzet verdween naast de verkeerde kant van de paal.

Niet veel later moest Krul toch de bal voor de tweede keer uit het net vissen. De verdediging van Newcastle United slaagde er niet in een corner goed weg te werken, waarna de bal voor de voeten belandde van Joe Allen. De middenvelder twijfelde geen moment een haalde verwoestend uit.

Na de 2-0 ging de wedstrijd als een nachtkaars uit. Liverpool speelde het duel uit en Newcastle kwam er niet meer aan te pas. Dit leidde tot frustratie bij Moussa Sissoko. De middenvelder ontving zijn tweede gele kaart na een schandalige overtreding op Lucas. Hierdoor eindigde de bezoekers de wedstrijd met tien man.

Door de overwinning van Liverpool stijgt de ploeg naar de vijfde plek op de ranglijst en nadert het nummer vier Manchester City op vier punten.