Vriendin Emile vroeg om versnelde bodyscan

Redactie

Emile Ratelband voelde drie weken geleden ineens dat er iets niet goed was met Gitta, zijn vriendin die afgelopen weekend overleed. Dat vertelt Ratelband aan de website Bekende Buren.

"Ik heb eigenlijk nooit iets aan Gitta gemerkt dat er iets niet in orde was met haar gezondheid. Ze sportte met me mee. Ik heb een personal trainer en ik liep dan eerder naar adem te happen dan Gitta", aldus Emile. "Dit alles veranderde drie weken geleden."

Er was iets niet goed met Gitta. "Het was een gevoel. Ik kan zelfs niet definiëren wat het was of wat ze dan mankeerde. Zo'n gevoel heb je alleen bij iemand van wie je heel veel houdt." Gitta vroeg hierop om een versnelde bodyscan. "Ik heb toen een afspraak voor haar gemaakt in Duitsland", vertelt Ratelband. "De vraag om de bodyscan te versnellen qua datum is nu achteraf wel heel opmerkelijk."

Gitta overleed afgelopen weekend. Er wordt gesproken over een hartstilstand, maar volgens Bekende Buren moet een lijkschouwing dit nog bevestigen. Emile liet al snel weten dat hij er kapot van is, 'want ik heb een maatje voor het leven verloren'.

De twee waren onlangs nog te zien in het programma Jouw vrouw, mijn vrouw VIPS op RTL 4. Daar was te zien hoe Gitta tijdelijk bij oud-voetballer Glenn Helder ging wonen, terwijl Emile Glenns vriendin over de vloer kreeg. Gitta is 45 jaar oud geworden.