Tasjesdief kopt trein

Djeez

In Wenen heeft een tasjesdief een snoeiharde les geleerd. Terwijl hij juist een tas had buitgemaakt van een weerloze, oude vrouw, belandde hij op de rails van de metro. Gelukkig Helaas kwam er net een trein aan die de tasjesrover aan flarden reed.

De 26-jarige man dacht vanochtend om half 6 zijn slag te kunnen slaan bij een 62-jarige vrouw. Hij wilde haar handtas uit haar hand rukken, maar de krasse dame hield haar tas stevig vast. Hierop volgde een schermutseling.

Het handvat van de tas brak, en de arme vrouw viel van de trap naar beneden. Hierop zette de tasjesrover het op een lopen. Hij sprong van het perron op de rails en vluchtte een metrotunnel in de Oostenrijkse hoofdstad in.

Toevallig kwam er net een metro aan. De machinist dacht een stuk metaal te hebben geraakt, maar het bleek dus een arme tasjesdief. De tasjesrover is buiten bewustzijn per helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Hij bevindt zich nog altijd in kritieke toestand.

De tasjesdief is een Algerijnse asielzoeker. De vrouw is in het ziekenhuis onderzocht, maar is na de constatering van enkele blauwe plekken weer ontslagen.