Beveiliging AH mishandelt man (63)

Danny

In een filiaal van Albert Heijn in het Utrechtse kalifaat Kanaleneiland zou een 63-jarige man door bewakingspersoneel zijn mishandeld nadat hij een 12-jarig meisje op een skateboard bij de schouder had gepakt, nadat zij hem aanreed in de winkel. Ook kreeg de man, naast een proces-verbaal van de politie, een winkelverbod overhandigd. Het voorval vond al plaats op 8 april jongstleden.

"Het winkelpersoneel kijkt altijd naar de andere kant bij overlast voor de klanten, het feit dat zij niets zeiden over skaten in de winkel was op zich dus niets bijzonders. In een verontwaardigde reflex heb ik de jongedame bij de schouder gepakt, waarop zij moord en brand ging schreeuwen en schelden dat ik van haar af moest blijven" aldus het vermeende slachtoffer. "Later zou een van de twee andere dames, die overigens als een haas verdwenen waren, verklaren dat ik de ene dame haar hoofddoek had afgetrokken en haar aan haar haren had getrokken. Dit is beslist niet het geval geweest. Ik heb voldoende kennis en respect om dat een moslima niet te doen."

De man besloot, na nog een grote bek toe van de 12-jarige moslima, het voorval verder te laten rusten, maar bij de kassa ging het uiteindelijk toch mis. "Toen ik in de rij stond bij de kassa met mijn boodschappen kwam er iemand naar mij toe die mij wel eens even wilde spreken. Een tweede man voegde zich bij de eerste en zij zouden achter wel eventjes iets met mij gaan regelen. De indruk was zeer sterk dat dit familie van het betreffende dametje was. De bewaking van Albert Heijn kwam erbij en eiste dat ik mee naar achteren ging, want ik was aangehouden omdat ik een meisje mishandeld zou hebben. Ik werd ruw voortgeduwd, mijn benen werden onder mij vandaan geschopt door de eerste twee heren en ik kreeg een schop tegen mijn hoofd. De bewaking deed er nog een schepje bovenop door mij werkelijk met geweld overeind te sleuren", zo verklaart de man.

In het kantoor zou de man hardhandig tegen de grond zijn gewerkt en onder meer een knie in zijn rug hebben gekregen. Naar zijn kant van het verhaal is door de grootgrutter nooit gevraagd. Wel werd de man geboeid afgevoerd door de opgetrommelde politie, alwaar hij zes uur lang werd vastgehouden.

Albert Heijn stelt in een reactie, waarin ze de man bij voornaam en met 'je' aanspreken, dat ze zijn geschrokken van zijn verhaal. Hoe dit verhaal afloopt hopen we nog te kunnen berichten.

Albert Heijn ontkent doorvoering korting (Foto: Novum)