Unicorns of Love naar finale Europese LCS

Stefan Walthie (StefanW)

Unicorns of Love heeft gisteravond voor een grote verrassing gezorgd door zich te plaatsen voor de finale van de Europese League of Legends Championship Series (LCS). In een spannende best of five-serie wisten de publiekslievelingen de favoriet en nummer 1 SK Gaming met 3-2 te verslaan.

In een serie die over en weer uitkwam op 2-2 was het een combinatie van geluk en teamspel die Unicorns of Love de overwinning bracht. Waar SK Gaming aanvankelijk met overmacht leek te gaan winnen was het een perfect uitgevoerde Baron steal van mid laner PowerOfEvil die voor de ommezwaai zorgde. Hierdoor kregen de Unicorns voldoende tijd en boost om hun team uit te bouwen en uiteindelijk de basis van SK Gaming te vernietigen.

In de finale komende zondag komt Unicorns of Love tegenover de nummer 2 van het seizoen Fnatic te staan. Zij wisten een dag eerder met 3-2 H2K te verslaan. Ook hier leek de favoriet Fnatic het onderspit te delven, maar in de vijfde wedstrijd liet het team zien waarom zij het seizoen als tweede zijn geëindigd. Met hun kenmerkende agressieve speelstijl wisten zij de tegenstander compleet te overrompelen.

League of Legends is een multiplayer online battle arena-spel (MOBA) waarbij twee teams van vijf tegen elkaar strijden met als doel de vijandelijke basis vernietigen. 

Unicorns of Love teamfoto
Unicorns of Love teamfoto