Golfer Spieth wint Masters met records

Boris (borisz)

Golfer Jordan Spieth heeft op indrukwekkende wijze de Masters gewonnen. De Amerikaan zag op de slotdag zijn comfortabele voorsprong van vier slagen nooit echt in gevaar komen en kwam na een ronde van 70 uit op een totaal van 270 slagen, achttien slagen onder par. Deze score was het evenaring van het record van Tiger Woods uit 1997. In Augsuta werden Justin Rose en Phil Mickelson werden tweede met 274 (-14) slagen.

De 21-jarige Spieth die voor de tweede keer deelnam aan de Masters verbrak in Augusta wel enkele records. Zijn totalen na 36 holes (130) en 54 holes (200) waren de beste scores ooit. De Texaan sloeg deze vier dagen 28 birdies, ook al een record voor de Masters. Spieth is na Craig Wood (1941), Arnold Palmer (1960), Jack Niklaus (1972) en Raymond Floyd (1976) de vijfde golfer die vanaf dag één de leiding in handen had en hem niet meer uit handen gaf.

Op de slotdag kwam de voorsprong niet meer in gevaar. Rose kwam enkele keren nog terug tot drie slagen, maar met nog acht holes te spelen was het gat zes. Mickelson, derde op vijf slagen, zag het verschil met Spieth ook oplopen tot zes slagen met acht holes te spelen. De vijfvoudig majorwinnaar kan met een gedeelde tweede plek toch terugkijken op een geslaagd toernooi.

Na afloop kreeg Spieth het groene jasje omgehangen door Bubba Watson, de winnaar van vorig jaar. Watson werd bij deze editie gedeeld 38e. 

Jordan Spieth mag als winnaar het groene jasje aan. (PRO SHOTS/Zuma Sports Wire)
Jordan Spieth mag als winnaar het groene jasje aan. (PRO SHOTS/Zuma Sports Wire)