Van Barneveld opnieuw te sterk voor Taylor in Premier League

Boris (borisz)

Raymond van Barneveld heeft een mooie avond gehad in Sheffield door in de Premier League te winnen van Phil Taylor. Het werd 7-2 voor de Hagenaar. Ook in Glasgow was Barney al te sterk voor Taylor, toen werd het 7-4. 

Taylor was niet in vorm. Hij wist slechts een gemiddelde te noteren van 86,8 tegenover 95,5 voor Barney. Door de zege doet Van Barneveld weer volop mee voor een plaats bij de eerste vier, goed voor een plek in de halve finale in de playoffs.

Michael van Gerwen blijft de Premier League aanvoeren. De Brabander won donderdagavond in Sheffield ook van de Engelsman Stephen Bunting (7-5).

Van Gerwen handhaafde zijn ongeslagen status van dit jaar in de prestigieuze competitie. Hij liet een gemiddelde van 103 noteren en gooide vijfmaal de maximale score van 180. "Ik speelde best redelijk", stelde Van Gerwen. "Maar ik miste wel te veel dubbels. Daar moet ik aan werken."

Voor James Wade was het een mindere avond. Hij verloor twee keer. Adrian Lewis was met 7-4 te sterk voor The Machine en Dave Chisnall won met 7-1. Dave Chisnall wist ook van Gary Anderson te winnen met 7-3. De Premier League is na de exit van Peter Wright en Kim Huybrechts de tweede fase in gegaan. De acht spelers de komende weken spelen nogmaals tegen elkaar. Het kan voorkomen dat een darter twee wedstrijden op één avond speelt. Volgende week gaat het dartscicus naar Aberdeen. Van Barneveld en Van Gerwen zullen dan tegen elkaar spelen.