Hateboer: "Gaan de finale overtuigend winnen"

Mexicanobakker

FC Groningen plaatste zich vanavond ten koste van Excelsior voor de finale van de KNVB-beker (3-0). Hans Hateboer brak de ban voor de thuisploeg en was na afloop vol bravoure.

"Ja fantastisch toch. Hier doe je het voor", zei de 21-jarige Groninger voor de camera's van FOX Sports. "In dit toernooi moet je iedere wedstrijd spelen om te winnen. We hebben overtuigend alle duels gewonnen en nu gaan we naar de finale. Die gaan we ook overtuigend winnen." Door de schorsing van Eric Botteghin mocht Hateboer, die na een lichte knieblessure begin maart zijn basisplek verloor, aan de start verschijnen. "Tuurlijk voelt dat dubbel goed", reageerde de verdediger. "Dat je dan gelijk belangrijk bent... Ik heb nu twee 'finales' gespeeld, vorig jaar in de play-offs en vandaag weer."

"En nu scoor ik weer. Dus misschien moet ik in de finale maar weer starten", zei de mandekker met een grijns op zijn gelaat. Vijf minuten voor rust opende Hateboer de score: "Tjaronn gaf die bal perfect mee. Ik zag de keeper de voorzet eruit halen, dus ik schoot gewoon blind richting de korte hoek." De sfeer in de Euroborg was magisch op woensdagavond. "Je ziet dat de beker enorm leeft hier", aldus Hateboer. "In de stad, bij de training, vandaag in het stadion. Dan is het aan ons om te laten zien dat het terecht is dat al die fans achter ons staan. De finale gaat nog veel meer een gekkenhuis worden."