Geen verrassingen in selectie Fed Cup

Boris (borisz)

Fed Cup-captain Paul Haarhuis heeft voor de playoffs naar Wereldgroep I geen verrassende keuzes gemaakt in de selectie. Het Fed Cupteam ziet er net zo uit als de gewonnen ontmoetingen tegen Slowakije en Japan. Kiki Bertens, Richel Hogenkamp, Arantxa Rus en Michaëlla Krajicek mogen het op 18 en 19 april in Den Bosch opnemen tegen de tennisters van Australië. 

Nederland en Australië spelen op een gravelbaan in de Maaspoort om een ticket voor Wereldgroep I, het hoogste podium in het landentoernooi voor vrouwen. Australië is hier toe veroordeeld vanwege een nederlaag tegen Duitsland dit jaar in de eerste ronde. Oranje dwong in februari het promotie/degradatieduel af door van Slowakije te winnen in Wereldgroep II.

Australië heeft op papier een sterkere selectie dan Nederland. Fed Cup-captain Alicia Molik selecteerde Sam Stosur, Casey Dellacqua, Jarmila Gajdosova en Olivia Rogowska. Storur, Dellacqua en Gajdosova zijn top-50 speelsters terwijl Bertens met plek 86 de beste Nederlandse is op de wereldranglijst. "De druk om te winnen ligt niet bij ons. Wij zijn de underdog in deze ontmoeting, maar een stunt is mogelijk. De meiden hebben ook in hun hoofd dat het kan", aldus Haarhuis.