Scheidsrechter geschorst vanwege juiste beslissing

heywoodu

In Argentinië is nog maar eens het bewijs geleverd dat videoscheidsrechters meer dan noodzakelijk zijn in het voetbal. Toch werd scheidsrechter German Delfino geschorst voor het maken van een juiste beslissing, volgens diverse geluiden nadat zijn assistent een herhaling had gezien op een tv-scherm.

Tijdens de wedstrijd tussen Vélez Sarsfield en Arsenal de Sarandí had Mariano Pavone een scoringskans, die hem volgens de scheidsrechter werd ontnomen door een handsball van Arsenal-speler Daniel Valencia. De verdediger kreeg rood, aanvaller Pavone een penalty. 

Terwijl de spelers van Vélez zich aan het voorbereiden waren op de penalty besliste scheidsrechter Delfino echter om zijn beslissing om te draaien en Valencia weer terug te laten op het veld, vermoedelijk nadat zijn assistent een herhaling van het incident had gezien. Daarop was duidelijk te zien dat niet Valencia, maar aanvaller Pavone zelf de handsbal maakte. Het besluit van Delfino om de rode kaart en de penalty terug te trekken was dus volkomen terecht.

Het betreffende incident tijdens de competitiewedstrijd (Bron: YouTube)

De Argentijnse voetbalbond was minder blij met het juiste besluit van Delfino. Hij is geschorst voor één wedstrijd en mag voorlopig alleen terugkeren in de lagere divisies van het Argentijnse voetbal. Delfino zelf houdt vol dat zijn beslissing niks te maken heeft met het 'illegale' gebruik van herhalingen.

Voor het resultaat van de wedstrijd leek het uiteindelijk niet veel uit te maken. Vélez won met 2-1 en Valencia werd in blessuretijd zelfs toch nog van het veld gestuurd na zijn tweede gele kaart. Hij werd daardoor de eerste speler in de Argentijnse competitie die twee keer in één wedstrijd van het veld werd gestuurd. De voetbalwereld lijkt ondertussen nog altijd achter te blijven lopen op bijna elke andere sport, gezien het feit dat de discussie over het gebruik van videoscheidsrechters maar zeer langzaam en moeilijk op gang komt.