Turkse competitie uitgesteld na aanslag op bus

heywoodu

Fenerbahçe hoeft deze week niet in actie te te komen. De Turkse voetbalbond heeft het bekerduel met Mersin en de competitiewedstrijd tegen Bursaspor uitgesteld na de aanslag van zaterdag op de spelersbus van de Turkse titelverdediger.

Bij de aanslag op het voertuig raakte de buschauffeur van Fenerbahçe zwaargewond. Hij werd door een nog onbekende schutter onder vuur genomen. Dirk Kuijt, speler van Fenerbahçe, zat niet in het voertuig omdat hij nog geblesseerd is.

Fenerbahçe wil dat de competitie net zo lang wordt stilgelegd totdat duidelijk is wie achter de aanslag zit. De Turkse voetbalbond heeft echter besloten dat alle andere clubs wel in actie moeten komen.

Update 19.46 uur

De Turkse voetbalbond (TFF) heeft de competitie toch met een week uitgesteld. Men heeft gehoor gegeven aan de oproep van de topclub. Behalve de competitie, worden ook de kwartfinales om de beker uitgesteld.

Inmiddels zijn twee mensen opgepakt die mogelijk betrokken zijn bij de aanslag. Over de toedracht van het incident is nog niets bekend.