Bloemendaal derde in EHL na late treffer Boon

Redactie

Hockeyclub Bloemendaal heeft voor de derde keer in de clubhistorie een podiumplaats behaald op de EHL. De Mussen klopten maandag op eigen veld in de troostfinale het Brusselse Daring met 1-0. Het is de eerste bronzen plak voor Bloemendaal op dit toernooi, dat in 2009 en 2013 door de Noord-Hollanders werd gewonnen.

Bloemendaal moest maandag proberen de teleurstelling weg te spoelen van de verloren halve finale tegen Oranje Zwart. De gastheren konden net als een dag eerder geen beroep doen op Matthew Swann, Diede van Puffelen en Jaap Stockmann. Verdediger Mats de Groot werd wegens een blessure aan die absentielijst toegevoegd.

De gehavende thuisploeg kon voor de lange pauze amper potten breken tegen toernooiverrassing Daring, dat opmerkelijk goed presteert tijdens zijn eerste EHL-deelname. De eerste schotkans voor Bloemendaal was pas na 38 minuten een feit, maar Tom Boon maaide in kansrijke positie naast.

Daring was vooral in de eerste twee kwarten gevaarlijk, maar ook bij de Belgen leek de pijp aardig leeg te zijn. Niet gek: zij speelden de afgelopen dagen al twee duels die uitdraaiden op shoot-outs. Lange tijd zag het er ook naar uit dat shoot-outs scherprechter zouden zijn in deze zouteloze troostfinale. Maar een late treffer van Tom Boon voorkwam dat, waardoor Bloemendaal deze editie van de EHL als derde afsluit.

Om 15.00 uur is de finale tussen Oranje Zwart en het Duitse UHC Hamburg, dat het toernooi al drie keer op zijn naam schreef.