AZ stelt Van den Brom teleur

heywoodu

Volgens AZ-trainer John van den Brom had zijn ploeg "heel erg toegeleefd" naar de thuiswedstrijd zondag tegen Feyenoord. "Dat is dan heel dubbel om nu te zeggen als je ziet wat ervan terecht is gekomen", sprak hij na de kansloze nederlaag tegen de standvastige nummer drie uit Rotterdam (1-4). "We wisten waarvoor we speelden, maar daar heb je heel weinig van teruggezien. Dat is zeer teleurstellend, voor mij als coach, maar zeker ook voor de ploeg."

Met een curieus eigen doelpunt van de knullig mistrappende Derrick Luckassen gaf AZ concurrent Feyenoord na amper twee minuten een vliegende start. "Die persoonlijke tegenslag van Derrick zijn we als team niet meer te boven gekomen. Daarna heb ik geen moment het gevoel gehad dat we nog ergens iets van de wedstrijd konden maken. Het middenveld was stevig in handen van Feyenoord en wij konden niet onder de druk vandaan komen."

Met een achterstand van zeven punten op Feyenoord rest voor AZ weinig meer dan deelname aan de play-offs voor Europees voetbal.