Baaldag voor schildpad

anoniem_22072019030306

Een schildpad in de dierentuin van Kiev had zich Eerste Paasdag toch wat anders voorgesteld. Het mannetje wilde eens even lekker van bil, maar dat feest ging niet door. Met veel moeite wist hij zijn wijfje te bestijgen, maar daarna viel hij op z'n rug. Einde oefening.

De Oekraïense fotograaf Vadym Shevchenko legde het komische tafereel vast in de hoofdstedelijke dierentuin. De hitsige schildpad heeft eerst heel wat tijd nodig om het vrouwtje te bestijgen. Dat gaat bij schildpadden - je raadt het al - tergend langzaam.

Eenmaal in de juiste positie verliest de schildpad zijn evenwicht en slaat het noodlot toe. Terwijl het mannetje op z'n rug ligt te spartelen, neemt het vrouwtje de benen. Ze laat de mannelijke prutser voor wat het is en besluit om te gaan eten.

Het arme mannetje ligt ondertussen nog steeds te spartelen om overeind te komen. Dat lukt na een kwartier. Maar een lekker potje seks kon hij toen op z'n buik schrijven. Volgend jaar met Pasen toch maar gewoon weer eieren zoeken? Daar ben je als schildpad immers al gauw een volle week zoet mee.