Kristoff wint Ronde van Vlaanderen, Terpstra tweede

Redactie

De Noorse wielrenner Alexander Kristoff heeft zondag de 99e editie van de Ronde van Vlaanderen gewonnen. De coureur van Katusha versloeg Niki Terpstra in de sprint en boekte zo na zijn overwinning in Milaan-Sanremo van vorig jaar, zijn tweede klassieke zege.

Terpstra en Kristoff waren er op een dikke 25 kilometer van de meet in Oudenaarde samen vandoor gegaan. Hun voorsprong werd nooit meer dan een halve minuut. Beide renners maakten het in de aankomststrook in Oudenaarde nog spannend door de Belg Greg van Avermaet te laten naderen, maar die strandde op enkele seconden achterstand op de derde plaats. Lars Boom kwam als zesde over de meet.

De 27-jarige Kristoff was eerder deze week ook al de sterkste in de Driedaagse De Panne-Koksijde, waarin hij bovendien drie van de vier etappes won. Terpstra, vorig jaar winnaar van Parijs-Roubaix, eindige vorige week ook al als tweede in Gent-Wevelgem. Ook in de Omloop Het Nieuwsblad, eind februari, moest de Noord-Hollander van Etixx-QuickStep genoegen nemen met de tweede plaats op het podium.

In Oudenaarde dwong Terpstra de sterke Noor op kop, in de hoop vanuit diens wiel naar de zege te kunnen sprinten. Kristoff gaf echter geen krimp en kon ruim voor de meet zijn handen in de hoogte steken.