Schreuder eist meer van FC Twente

heywoodu

FC Twente kreeg zaterdag behoorlijk klop in aanloop naar de halve finale van het bekertoernooi, dinsdag tegen PEC Zwolle. Aanstaand kampioen PSV was de Tukkers in Enschede met 5-0 de baas. Trainer Alfred Schreuder baalde na afloop vooral dat zijn spelers niet meer van zich af beten tegen de Eindhovenaren. "Je mag kwalitatief en fysiek wat minder zijn, maar dan mag je wel wat meer laten zien", brieste hij bij FOX Sports.

Door veel blessures trad Twente bepaald niet in zijn sterkste opstelling aan. Dat wilde Schreuder echter geenszins als excuus aandragen. "Als PSV de betere spelers heeft, dan moet je veel agressiever zijn in de duels", aldus de coach. Hij was teleurgesteld in het feit dat jongens die nu de kans kregen te spelen, weinig lieten zien. "Sommigen hebben de bevestiging gegeven waarom ze niet spelen."

Het vizier bij de Tukkers gaat nu vol op de wedstrijd tegen PEC. Dat lijkt voor Twente, dat dit seizoen met grote financiële malaise werd geconfronteerd, de enige weg naar Europees voetbal. "We gaan er vol voor, maar dan moet het wel anders dan vandaag."