Serena Williams oppermachtig in finale Miami

Redactie

Titelverdedigster Serena Williams heeft voor de achtste keer in haar tenniscarrière het toernooi van Miami gewonnen. De 33-jarige Amerikaanse favoriete was zaterdag in de finale van dit 'vijfde grandslam' tegen Carla Suárez Navarro oppermachtig. Ze gunde de Spaanse, als twaalfde geplaatst in Florida, slechts twee games: 6-2 en 6-0. De eenzijdige partij, die tot 2-2 in de eerste set gelijk op ging, was ruim binnen het uur voorbij.

Suárez stond in de 'achtertuin' van Williams - de nummeréén van de wereld heeft even verderop in Palm Beach Gardens een aardig stulpje - voor het eerst in een finale van dit niveau. Uiteindelijk had ze maar vier games hoop op een goed resultaat. Toen de Spaanse haar derde servicebeurt niet tot een goed eind kon brengen, zakte de moed haar in de schoenen. Ze was er niet rouwig om. Maandag komt ze op de WTA-lijst de top tien binnen.

Williams putte zoveel motivatie uit de eerste break dat ze in het vervolg van de partij Suárez versteld deed staan met haar oerkracht en precisie. Haar 66e titel was in een mum van tijd binnen. Voor de Amerikaanse was het de derde zege op rij in Miami. Met haar totaal van acht kwam ze op gelijke hoogte met Martina Navratilova, Chris Evert en Steffi Graf.

De winnares droeg de prijs op aan haar vader, die niet aanwezig kon zijn, maar richtte zich in haar dankwoord eerst tot haar tegenstandster. "Gefeliciteerd, Carla", zei Williams. "Je hebt twee formidabele weken achter de rug. En dit is nog maar het begin. Ik ben echt trots op je. We kunnen goed met elkaar overweg en ik vind het geweldig je zo goed te zien presteren. Van harte, dus."