FC Groningen heeft De Leeuw terug, Dordrecht mist Lima tegen Heracles

Redactie

FC Groningen-trainer Erwin van de Looi kan zaterdag in het uitduel met Vitesse weer beschikken over Michael de Leeuw. De topscorer van de noordelijke club is hersteld van een hamstringblessure die hem de laatste weken aan de kant hield. Ook Albert Rusnak is weer fit. Tom Hiariej en Jarchinio Antonia zijn daarentegen nog niet beschikbaar.

Rusnak viel twee weken geleden tegen FC Twente uit met liesklachten. De middenvelder miste daardoor een internationale trip met Jong Slowakije. "De Leeuw en Rusnak hebben de hele week zonder klachten kunnen trainen", verduidelijkte trainer Van de Looi, die ook Nick Bakker en Hilal Ben Moussa moet missen. Antonia zit volgens Van de Looi dicht tegen een rentree. "Maar hij is nog niet helemaal fit, het is nog net niet goed genoeg. Het was een behoorlijke enkelblessure."


FC Dordrecht kan in het cruciale degradatieduel met Heracles Almelo op zaterdag geen beroep doen op aanvoerder Josimar Lima. De centrumverdediger heeft knieklachten. Trainer Jan Everse van Dordrecht ziet de wedstrijd als de laatste kans om nog aan degradatie te kunnen ontkomen. "Degradatie ontlopen gaat een moeilijk verhaal worden, maar bijna onmogelijk is wat anders dan onmogelijk", aldus de ervaren coach.

Everse verklapte dat hij in de basisopstelling geen plek heeft voor spits Mart Lieder. Voorin zullen Anthony Biekman en Giovanni Korte waarschijnlijk hun opwachting maken. Terug in de selectie is Marvin Peersman. De Belgische linksback is weer speelgerechtigd na een schorsing van vijf duels.

Dordrecht moet in de resterende zes duels een gat van acht punten goedmaken op Go Ahead Eagles om rechtstreekse degradatie te ontlopen.