S. Williams vecht zich naar tiende finale Miami

Redactie

Tennisster Serena Williams heeft donderdag (plaatselijke tijd) voor de tiende keer in haar carrière de finale bereikt van het prestigieuze toernooi in Miami, ook wel het vijfde grand slam genoemd. Eenvoudig ging dat niet voor de nummeréén van de wereldranglijst. Pas na een ruim twee uur durend gevecht in de halve finales wist de Amerikaanse de als derde geplaatste Simona Halep uit Roemenië te verslaan: 6-2, 4-6 en 7-5.

De 33-jarige Williams neemt het in de finale op tegen Carla Suárez Navarro. De als twaalfde geplaatste Spaanse had in de andere halve eindstrijd niet al te veel moeite met de Duitse Andrea Petkovic: 6-3 en 6-3. Williams kan het toernooi voor de achtste keer winnen.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor de negentienvoudig grandslamwinnares na de eerste set. Williams won met 6-2 en leek overtuigend op haar tiende eindstrijd in Miami af te stevenen. Maar Halep richtte zich op in het tweede bedrijf. De 23-jarige Roemeense lijkt op dit moment de enige tennisster die Williams echt partij kan bieden. Ze won de tweede set met 6-4 en vocht verbeten voor de winst in de beslissende set. Williams toonde haar klasse door bij een 5-5 stand de partij kundig af te maken.

"Respect voor Simona. Ik hou van haar manier van spelen en haar vechtlust", complimenteerde Williams haar opponente na afloop. "Ze heeft een verfrissende spelstijl."