Yoshi Amiibo's zijn wollig

Pheno

Nintendo heeft de nieuwe waves van Amiibo's bekendgemaakt. Veel Smash-personages komen er eindelijk uit en er komen Splatoon-figurines. Maar de origineelste prijs gaat naar de gehaakte Yoshi-Amiibo's, die voor Yoshi's Woolly World zijn bedacht. Die komen 26 juni uit, ook in een bundel met de game.

Mei krijgt naast de onderstaande Smash-personages ook drie Ammibo's van het arena-spel Splatoon. Het spel Splatoon zelf krijgt een versie met Amiibo erbij, zodat je niet hoeft te hopen dat je op tijd bent met het pre-orderen van een Amiibo. Daarna gaat Nintendo weer volle kracht vooruit om de Smash-personages allemaal te ver-Amiibo'en. De nieuwe aangekondigde personages MewTwo en Lucas komen er bijvoorbeeld ook nog aan, alleen op een later tijdstip.

Hopelijk worden er flink wat aantallen Amiibo's bijgemaakt, want de verzamelaars maken zich ondertussen weer op om te strijden tegen de opkopers die ze voor achterlijke prijzen gaan verkopen op eBay. Nintendo heeft ook de Amiibo-cards bekendgemaakt, voor mensen die het onhandig vinden met Amiibo's rond te rennen voor 3DS-games. Hierin zit alleen de NFC-chip, en dat past makkelijker in de broekzak. Tot nu toe zijn er alleen wat Animal Crossing-cards aangekondigd.

Amiibo-cards