Sneijder: "We waren niet slecht"

Redactie

Wesley Sneijder redde zaterdagavond een punt voor Oranje tegen Turkije. De aanvoerder stond na afloop van het duel met gemengde gevoelens. Nadat Oranje een goed uur met 1-0 achter stond, maakte Wesley Sneijder in blessuretijd toch nog de gelijkmaker. Hiermee blijft Oranje nog in de race voor een EK-ticket, want bij verlies zou het perspectief een stuk minder goed zijn.

In gesprek met de NOS liet Sneijder weten wat hij van het duel vond. "Nou we zijn vanaf minuut één voor de overwinning gegaan. Zij komen één keer bij de goal en maken gelijk de 1-0. Wij hadden mogelijkheden, kansen en waren dominant."

Maar Oranje kon lange tijd niet echt een vuist maken tegen de Turken. "Dat is wat ik zeg. We hebben het spel gemaakt, maar daarmee te weinig afgedwongen. Dan maak je ‘m in blessuretijd. Dan ben je opgelucht ja", aldus de Oranje-aanvoerder. "In de tweede helft gingen we na een kwartier opportunistischer spelen. Daarna toen Bas (Dost, red.) erbij kwam helemaal. We waren niet slecht, maar in ieder geval niet goed genoeg", beseft Sneijder zich.

Volgens Sneijder is er nog wel perspectief voor Oranje en is er geen reden om te breken met bondscoach Guus Hiddink. "Waarom geen perspectief? Het kan nog. De bondscoach moet het doen met de middelen die er zijn. Dit kunnen we hem niet aanrekenen. Wij moesten scherper zijn en niet gaan wijzen. Ook het gemis van Arjen Robben en Robin van Persie mag geen excuus zijn."