Renault: geen motor die race kan winnen

Mexicanobakker

Renault is niet in staat dit seizoen een motor te leveren waarmee een race kan worden gewonnen in de Formule 1. Dat erkent technisch directeur Cyril Abiteboul van het Franse bedrijf op de website Autosport.

Het is een teleurstellende mededeling voor de renstallen Red Bull en Toro Rosso, de enige twee teams in de koningsklasse die met de motoren van Renault rijden. "Om races te winnen, heb je ook een auto en een coureur nodig, maar op basis van alleen onze motor zit een zege er dit jaar niet in'', aldus Abiteboul.

Renault gaf eerder al ruiterlijk toe dat de motor die het deze winter heeft ontwikkeld, ondermaats presteerde in de openingsrace op 15 maart in Melbourne. Onder anderen Max Verstappen was de dupe van een falende krachtbron. De jongste debutant aller tijden in de Formule 1 haalde in de Grand Prix van Australië de finish niet in zijn Toro Rosso.

Australiër Daniel Ricciardo, die vorig seizoen nog drie grands prix won voor Red Bull, werd in de eerste race van 2015 op een ronde gereden door de Britse winnaar Lewis Hamilton.