Fong ontwikkelingscoureur bij Lotus

Peterselieman

Het Lotus F1 Team heeft de Chinees Adderly Fong aangetrokken als ontwikkelingscoureur. De 25-jarige rijder zal voor het team uit Enstone voornamelijk in de simulator plaats gaan nemen, terwijl hij op het circuit uit zal gaan komen in de GP3 en de GT Asia Series.

Fong is niet helemaal onbekend met de Formule 1, want vorig jaar testte hij een Sauber C31 op het circuit van Valencia en reed in Abu Dhabi de eerste vrije training met de Sauber C33. Bij Lotus treft de Chinees Joylon Palmer als test- en reserverijder en Carmen Jorda als mede-ontwikkelingscoureur.

Fong: "Dit is een goede mogelijkheid om stappen te maken in mijn carrière. Ik ga leren hoe een F1-team te werk gaat tijdens een grandprixweekend en deze waardevolle ervaringen leggen de basis in mijn ontwikkeling als Formule 1-coureur. Mijn doel is om de eerste Chinese coureur te worden die gaat deelnemen aan een Grand Prix en op deze manier wordt de sport in China en Hong Kong ook meer op de kaart gezet. Voor mij is er genoeg potentie bij Lotus en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan."