Trijntje als vierde in eerste halve finale

Redactie

Trijntje Oosterhuis is dinsdag 19 mei tijdens de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival als vierde aan de beurt. Dat is maandag bepaald door de producenten van het liedjesfestijn, dat dit jaar in Wenen plaatsvindt. Nederland is na België aan de beurt en net voor Finland.

Oosterhuis zingt in Oostenrijk het lied Walk Along. Naast Nederland zijn ook Griekenland, Macedonië, Estland, Moldavië, Finland, België, Armenië, Servië, Denemarken, Wit-Rusland, Roemenië, Rusland, Albanië, Georgië en Hongarije in de eerste halve finale ingedeeld. Van de zestien landen uit deze halve finale gaan er tien naar de finale.

De tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival is donderdag 21 mei. De finale staat zaterdag 23 mei op het programma.

Ilse DeLange en Waylon kwamen vorig jaar als The Common Linnets ook in actie in de eerste halve finale. Het duo bereikte de eindstrijd en eindigde daarin als tweede.

De vijf 'grote landen' Spanje, Frankrijk, Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk zijn al zeker van deelname aan de eindstrijd op zaterdag, net als het organiserende Oostenrijk.