Gewonde na steekpartij winkelcentrum Zwolle

Redactie

Bij winkelcentrum Holtenbroek in Zwolle is maandagmiddag een vrouw neergestoken. Ze is met ernstig letsel naar het ziekenhuis gebracht, maar is niet levensgevaarlijk gewond geraakt. Vrij snel na het incident is een nog onbekende man aangehouden als verdachte.

De steekpartij vond plaats bij een zij-ingang van het winkelcentrum, schrijft De Stentor. De politie doet onderzoek naar de gebeurtenis en wil graag in contact komen met mensen die getuige waren van het steekincident of van wat daaraan vooraf ging.

De steekpartij is het tweede gewelddadige incident in de wijk Holtenbroek binnen enkele dagen tijd. Afgelopen vrijdag werd een 21-jarige Zwollenaar beschoten door een fietser toen hij uit de auto stapte. Het slachtoffer raakte slechts lichtgewond. Het onderzoek naar die zaak is nog in volle gang.

In december was er een dodelijke steekpartij bij een supermarkt aan de Dobbe, in de naastgelegen wijk Aa-landen. Een 54-jarige Bulgaarse straatmuzikant werd voor de deur van de Jumbo neergestoken. Een 57-jarige man die hem te hulp schoot raakte ernstig gewond. Voor deze zaak werd een 17-jarige verdachte opgepakt die verbleef in een instelling voor begeleid wonen in Zwolle.