Gerrard: "Een juiste beslissing"

Redactie

Steven Gerrard speelde zondag voor het laatst met Liverpool tegen Manchester United. Het clubicoon viel op in negatieve zin. Na de pauze werd Gerrard ingebracht door manager Brendan Rodgers, maar binnen een minuut liet de Engelsman zich al gaan. Na een tackle van Ander Herrera reageerde Gerrard door op zijn tegenstander te gaan staan. Hij liet de scheidsrechter geen andere keuze dan een rode kaart te trekken.

Gerrard toonde zich na afloop schuldbewust. "Ik moet het accepteren, het was een juiste beslissing. Ik heb mijn teamgenoten en de supporters in de steek gelaten", sprak de routinier tegen Sky Sports. "Ik neem mijn volledige verantwoordelijkheid."

De tweede helft op Anfield was pas net bezig toen Gerrard stevig een tackle inzette op Juan Mata. Nadat Herrera hetzelfde terugdeed, liet het icoon van Liverpool zich dus even gaan. "Ik weet niet wat de oorzaak was. Misschien was het een reactie op die eerste tackle."

"Meer moet ik er eigenlijk niet over zeggen. Ik sta hier alleen om mijn excuses aan te bieden aan mijn medespelers en de supporters." Liverpool verloor de kraker tegen de ploeg van Louis van Gaal met 1-2. The Reds staan daardoor nu vijfde, vijf punten achter Manchester United.