Cocu baalt van slappe start PSV

Redactie

Phillip Cocu zag hoe PSV zondag in de topper tegen Feyenoord al na 12 seconden ontsnapte aan een achterstand. "Dat was misschien wel typerend voor deze wedstrijd. We begonnen niet goed, waren niet scherp", concludeerde de PSV-trainer na de nederlaag in De Kuip (2-1). "Het was geen topwedstrijd, van beide kanten niet. Uiteindelijk heeft Feyenoord aan het langste eind getrokken, al waren de verschillen klein. Voor mijn gevoel was een gelijkspel terecht geweest."

PSV verloor begin deze maand van Ajax en liet zich zondag ook drie punten afhandig maken door Feyenoord. Toch zorgen die nederlagen volgens Cocu niet voor nervositeit in Eindhoven. "Natuurlijk is het vervelend dat we na Ajax ook deze wedstrijd verliezen. Maar we hebben altijd gezegd: we zullen tot het laatste moment moeten blijven knokken, kampioen wordt je niet zomaar even. We hebben nog zes wedstrijden te gaan, daarin zullen we wel resultaat moeten halen. Te beginnen over twee weken tegen FC Twente."

"Het is jammer dat we geen grote wedstrijden meer kunnen winnen. Vandaag geven we het weg door op twee momenten niet op te letten. We hadden de wedstrijd in grote delen onder controle en kregen ook kansen op doelpunten, maar konden die mogelijkheden niet afmaken", aldus Georginio Wijnaldum.

Waar PSV had gerekend op Colin Kazim-Richards in de spits, speelde Anass Achahbar. Die besliste het duel met twee goals. "Hij is een heel andere spits, heel gevaarlijk in de kleine ruimte. Na de 2-1 van Memphis Depay was het hopen dat de bal goed viel voor de gelijkmaker, maar dat gebeurde helaas niet", besluit Wijnaldum.