Bankzitter Dost ziet Wolfsburg gelijkspelen, nederlaag Bayern

Redactie

Het zijn rare dagen voor Bas Dost. De spits werd vrijdag geselecteerd voor het Nederlands elftal door bondscoach Guus Hiddink, maar moest zondag bij zijn club VfL Wolfsburg genoegen nemen met een rol als wisselspeler. Trainer Dieter Hecking had de Nederlander gepasseerd, maar kreeg geen gelijk voor zijn keuze. De nummer twee van de Bundesliga speelde met 1-1 gelijk bij FSV Mainz 05.

Hecking gaf de voorkeur aan Nicklas Bendtner, waarschijnlijk omdat Dost al vijf wedstrijden niet had gescoord. Bendtner slaagde daar donderdag tegen Napoli in de Europa League wel in. De Deen viel zondag echter nauwelijks op, maar mocht de negentig minuten toch volmaken. Dost bleef op de bank.

Mainz kwam na zeven minuten op voorsprong via Niko Bungert. Luiz Gustavo redde na een uur spelen het punt.


Borussia Mönchengladbach heeft voor een opmerkelijk Bundesliga-weekeinde gezorgd. Naast VfL Wolfsburg liet ook Bayern München punten liggen. Om belangrijke punten ging het voor Bayern München niet. De club weet al enige tijd dat het een titelprolongatie bijna niet meer kan ontgaan. VfL Wolfsburg is de enige serieuze achtervolger, maar die club liet eerder al punten liggen bij FSV Mainz (1-1).

Arjen Robben viel al vroeg uit. De aanvaller van de koploper in de Bundesliga kwam bij een duel verkeerd terecht en leek daarbij geblesseerd te raken aan een heup. Hij werd na 24 minuten vervangen door Thomas Müller. Het is onduidelijk of hij zich daar door deze blessure voor moet afmelden. Robben was juist net hersteld van een beknelde zenuw in zijn rug.

Raffael was aan de zijde van Bayern-opponent Borussia Mönchengladbach de grote man. De spits tekende aan voor twee treffers. Dat bleek voldoende om de zwaktes van Bayern bloot te leggen. De eerste goal kwam na een half uur spelen tot stand, met dank aan de blunderende Bayern München-goalie Manuel Neuer. Hij kreeg een schot van Raffael, op aangeven van Patrick Hermann, niet onder controle. Daarna zag hij de bal tergend langzaam in zijn eigen doel belanden.

In de tweede helft brak Mönchengladbach door aan de rechterkant van het veld. Raffael stond in het centrum op precies de goede plaats om zijn tweede van de avond te maken. Bayern bezit nu nog een voorsprong van tien punten op Wolfsburg. Gladbach loopt twee punten in op Wolfsburg, maar moet nog steeds zeven punten goed zien te maken om de tweede plaats over te nemen.