Everse: "Mission Impossible voor Dordrecht"

heywoodu

Trainer Jan Everse vreest het ergste voor FC Dordrecht. De hekkensluiter van de eredivisie moest zaterdag op bezoek bij Willem II opnieuw een nederlaag incasseren (2-1) en heeft nog slechts zes wedstrijden om te ontsnappen aan degradatie. "Misschien lukt het in de volgende wedstrijden tegen Heracles Almelo en NAC Breda, maar dat is meer 'wishful thinking' dan realisme", bekende Everse bij FOX Sports. "Ken je die films van Mission Impossible? Dit is misschien wel het zoveelste deel. Al liepen die vorige allemaal goed af, misschien deze ook wel."

De achterstand van Dordrecht op de zeventiende plek van Go Ahead Eagles bedraagt acht punten, NAC en Heracles hebben tien punten meer. "We houden ons elke keer vast aan een strohalm, maar die wordt steeds dunner. Statistisch bekeken hebben we eigenlijk geen enkele kans", aldus Everse. "Maar goed, de wonderen zijn de wereld nog niet uit."

In Tilburg bleek opnieuw dat Dordrecht veel moeite heeft met scoren. "Spelers die aan één kans genoeg hebben, lopen niet bij ons. Dat is de zure realiteit."