Koeman koestert verjaardagscadeau

heywoodu

Ronald Koeman kon zich zaterdag geen beter cadeau wensen voor zijn 52e verjaardag. Vanaf de bank zag de jarige manager hoe Southampton voor eigen publiek een degelijke overwinning boekte op Burnley (2-0). "Dit is het beste cadeautje dat ik kon krijgen: een comfortabele zege, drie punten en bovendien de veertiende 'clean sheet' van dit seizoen", zei Koeman, wiens elftal in de subtop van de Premier League blijft meestrijden om de Europese tickets. Zelfs de Champions League is nog mogelijk voor de Saints. "We houden de teams boven ons onder druk."

Het feestje in huize Koeman blijft echter bescheiden, onthulde de trainer. "Ik ga lekker uit eten met mijn familie en vrienden, verder heb ik geen grote plannen." Over de winst op Burnley was hij tevreden. "Voor rust speelden we niet zo goed, maar ik ben heel tevreden over ons spel na rust."

Koeman moest al vroeg in de wedstrijd zijn geblesseerde doelman Fraser Forster wisselen. "Er is iets mis met zijn knie, daar wordt een scan van gemaakt. Het is wachten op de uitslag. Zijn vervanger Kelvin Davis deed het heel goed."