Advocaat in slotfase onderuit met Sunderland

Redactie

Het debuut van trainer Dick Advocaat op de bank bij Sunderland is uitgedraaid op een teleurstelling. De Black Cats gingen op bezoek bij West Ham United in de slotfase onderuit. Diafra Sakho maakte in de 88e minuut het enige doelpunt op Upton Park: 1-0. Sunderland blijft daardoor slechts één punt boven de degradatiestreep in de Premier League staan.

Advocaat (67) werd begin deze week aangesteld als vervanger van de ontslagen Gus Poyet. De oud-bondscoach van het Nederlands elftal kreeg de opdracht mee om Sunderland in de hoogste Engelse klasse te houden. De Hagenaar voerde voor zijn eerste wedstrijd een paar wijzigingen door in het elftal, waarin Patrick van Aanholt zijn basisplaats behield. Het leidde echter niet tot een succesvol debuut van Advocaat.

 "We hadden minimaal één keer moeten scoren. Toch kunnen we wel wat met deze wedstrijd, want als je hard werkt, komen de resultaten vanzelf", zei Advocaat, na afloop van de wedstrijd. Na de interlandperiode speelt de ploeg van Advocaat over twee weken thuis de derby tegen Newcastle United. "Die wedstrijd moeten we winnen. Als de fans net zo achter ons staan als vandaag, dan kunnen we het Newcastle heel moeilijk maken. Deze wedstrijd biedt daarvoor genoeg aanknopingspunten. Ik ben positief over de toekomst."