Hattrick Zlatan bezorgt PSG zege

Redactie

Paris Saint-Germain heeft goede zaken gedaan in de strijd om het landskampioenschap. Het won vrijdagavond van Lorient met 3-1 door een hattrick van Zlatan Ibrahimovic.

Al na drie minuten werd Ibrahimovic onderuit gehaald in het strafschopgebied van Lorient door keeper Lecomte, waarna de arbiter een penalty toekende aan de Parijzenaren. De Zweed ging zelf achter de bal staan en joeg het leder hard in het doel: 1-0.

Ondanks de overtreding van Lecomte in het de beginfase, zorgde hij er hoogstpersoonlijk voor dat PSG de score vervolgens niet verder kon ophogen met een aantal fraaie reddingen. Daardoor kon Lorient af en toe gevaarlijk worden via Ndong en Gassama, wat uiteindelijk niet leidde tot treffers.

Na de thee werden de bezoekers sterker en sterker. Met name Ayew zorgde voor paniek in de defensie van de Europese grootmacht. En de kansen bleven komen voor Lorient, waardoor Paris Saint-Germain alle zeilen bij moest bij zetten. Ayew wist uiteindelijk toch te profiteren van het goede spel van zijn ploeg. Na slordig balverlies kon de spits gelijk maken in Parc des Princes: 1-1.

De aanvaller kreeg kansen op meer, maar PSG had geluk dat Sirigu zijn doelpogingen kon elimineren. In de slotfase haalde Gassama Cavani neer in ‘de zestien’, waarna de scheidsrechter opnieuw een strafschop toekende. Ook dit keer ging Ibrahimoviç achter de bal staan: 2-1. In de blessuretijd stelde de Scandinaviër zege veilig met zijn derde: 3-1. Het betekende een hattrick voor de Zweed.