Hiddink haalt Dost bij Oranje

Boris (borisz)

Bast Dost is opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Guus Hiddink heeft de aanvaller van VfL Wolfsburg uitgenodigd voor de komende interlands tegen Turkije en Spanje.

De 25-jarige spits werd door Louis van Gaal ook al eens opgeroepen. Hij kreeg echter nog nooit speeltijd in Oranje. Dost beleeft vooralsnog een succesvol kalenderjaar bij zijn Duitse club. Hij scoorde in 2015 al elf keer in de competitie en tweemaal in de Europa League.

Andere opvallende namen in de selectie zijn die van Davy Klaassen en Jonathan de Guzman. De middenvelders van respectievelijk Ajax en Napoli zaten niet in de voorselectie. Jeroen Zoet, Sven van Beek, Ricardo van Rhijn, Quincy Promes, Eljero Elia en Ron Vlaar zaten in de voorselectie, maar zijn afgevallen. Manchester United-aanvaller Robin van Persie ontbreekt wegens een enkelblessure.

Het Nederlands elftal treft Turkije zaterdag 28 maart in de ArenA voor een duel in de EK-kwalificatie, waarin het elftal van Hiddink slecht gestart is en Tsjechië en IJsland vooralsnog voor moet laten gaan in de poule. Drie dagen later komt Spanje naar Amsterdam voor een oefenwedstrijd.

Volledige selectie:

Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Kenneth Vermeer (Feyenoord), Tim Krul (Newcastle United)

Verdediging: Daley Blind (Manchester United), Jeffrey Bruma (PSV), Daryl Janmaat (Newcastle United), Bruno Martins Indi (FC Porto), Joël Veltman (Ajax), Stefan de Vrij (Lazio Roma), Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain), Jetro Willems (PSV).

Middenveld: Ibrahim Afellay (Olympiakos), Jordy Clasie (Feyenoord), Jonathan de Guzman (Napoli), Davy Klaassen (Ajax), Nigel de Jong (AC Milan), Wesley Sneijder (Galatasaray), Georginio Wijnaldum (PSV).

Aanval: Memphis Depay (PSV), Luuk de Jong (PSV), Bas Dost (VfL Wolfsburg), Luciano Narsingh (PSV), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Arjen Robben (Bayern München).