Schoonmoeder geliefd bij getrouwde mannen

anoniem_22072019030306

Zie je ineens mannelijke FOK!'ers die om 'pics van je moeder' vragen, dan heeft dat een reden. Onderzoek onder 1.500 Britse mannen heeft namelijk opzienbarende uitkomsten opgeleverd: de helft van alle getrouwde mannen vindt z'n schoonmoeder aantrekkelijk, een kwart is zelfs verliefd.

Het onderzoek rekent meedogenloos af met het idee dat je schoonmoeder een vervelende, bemoeizuchtige ouwe tang is. Acht op de tien mannen zegt een prima band te hebben met de moeder van hun vrouw. En tweederde tekent ervoor als hun vrouw er op latere leeftijd net zo uitziet als hun schoonmoeder. Ook wat betreft stijl en persoonlijkheid doen schoonmoeders het uitstekend bij hun schoonzoons.

En bij sommige sons-in-law komt de liefde van twee kanten. Van de ondervraagde mannen denkt 31 procent dat hun schoonmoeder stiekem een oogje op hen heeft. En 18 procent geeft zelfs aan dat hun schoonmoeder wel eens een subtiele versierpoging heeft gedaan.

We zijn er nog niet: één op de zes mannen vindt zelfs dat hun schoonmoeder er beter uitziet dan hun eigen partner. Een kwart geeft toe dat ze weleens hebben geflirt met hun schoonmoeder. Bijna één de drie ondervraagden plaagt hun partner weleens met opmerkingen over hoe goed de schoonmoeder eruit ziet.

Psycholoog Linda Papadopoulos noemt de uitkomsten van het onderzoek opmerkelijk. 'Onze cultuur is erg op jongeren gericht. Daardoor kunnen oudere volwassenen zich ondergewaardeerd of genegeerd voelen. Veel vrouwen van boven de 50 hebben een gebrekkig zelfvertrouwen. Ze zouden hun leeftijd en schoonheid moeten vieren.'