Dotan ontvangt 3FM Schaal van Rigter

Redactie

Het is weer feest voor Dotan. Nadat hij dinsdag een Buma Award in ontvangst mocht nemen, heeft de 28-jarige zanger donderdag de Schaal van Rigter in de wacht gesleept. 3FM beloonde de singer-songwriters megahit Home met de prijs voor de meest gedraaide Nederlandse single op de zender.

Dotan werd live op een festival in het Texaanse Austin door dj Roosmarijn Reijmer verrast met de Schaal van Rigter. Home werd veel beluisterd tijdens het WK Voetbal van 2014 in Brazilië en tijdens de nasleep van de MH17-ramp.

Het succes van Home leverde Dotan niet alleen de schaal van Rigter op, maar ook vijf nominaties voor 3FM Awards. De singer-songwriter maakt kans op een beeldje in de categorie Beste Single, Beste Zanger, Beste Artiest Pop, Beste Live Act en Beste Album. Op 9 april worden de awards uitgereikt in TivoliVredenburg in Utrecht.

Eerdere winnaars van de Schaal van Rigter zijn onder anderen Mr. Probz (2014), Miss Montreal (2012), Caro Emerald (2010), Ilse DeLange (2009), Racoon (2006) en Anouk (2005).