Ruim 600.000 mensen naar Kieskompas waterschappen

Redactie

Meer dan 600.000 mensen hebben tot en met dinsdagmiddag het Kieskompas voor de waterschapsverkiezingen ingevuld. Dat lieten het Kieskompas en de Unie van Waterschappen (UvW) dinsdag desgevraagd weten.

Het is voor het eerst dat kiezers naar het stembureau kunnen om te stemmen voor het algemeen bestuur van de waterschappen. Voorheen ging dat per brief. Die gelegenheid greep de UvW aan om een stemhulp te lanceren. "In waterschappen aan de kust spelen andere issues dan in gebieden met rivieren en met veel veengronden. Er is voor elk waterschap een Kieskompas gemaakt waarmee kiezers kunnen zien welke partij het beste past bij de eigen opvattingen. Je merkt dat veel mensen zich nog oriënteren voor morgen. Het gaat zo hard nu, we hebben op dit moment 11.000 hits per uur", zei Kieskompas-directeur André Krouwel dinsdagochtend.

Voorzitter Peter Glas van de Unie van Waterschappen riep mensen dinsdag nogmaals op om te stemmen. "Hoe hoger de opkomst hoe beter. Elke stem telt en er valt wat te kiezen."