AS Roma blijft kwakkelen in de Serie A

Redactie

AS Roma heeft na vier gelijke spelen in de Serie A ook nog eens verloren. Sampdoria was te sterk voor de Romeinen. Het werd 0-2 voor de gasten. Alles leek erop te duiden dat AS Roma weer eens zou winnen in de eerste helft, maar het lukte de ploeg nog niet om het vizier op scherp te krijgen. Dat duurde tot na de rust. De Romeinen hoefden weinig te vrezen van het zwakke Sampdoria.

Toch was het Lorenzo de Silvestri die de score een kwartier na de rust opende. Samuel Eto'o nam een korte corner, waarna Alessio Romagnoli zijn ploeggenoot op maat bediende. Opmerkelijk, want de doelpuntenmaker heeft een verleden bij Roma's aartsrivaal Lazio.

In de 78ste minuut maakte Muriel het feest voor Sampdoria compleet. De ploeg counterde er op los en kreeg daarvoor een beloning in de vorm van een tweede goal. Muriel was het eindstation voor de counter via Duncan en Eder.

Roma wist dat het verder van huis was toen Seydou Keita ook nog eens een tweede gele kaart kreeg. De middenvelder gedroeg zich zeer onprofessioneel door na een gele kaart cynisch te applaudiseren. Toen hij daarvoor een tweede gele kaart kreeg, moest de staf van Roma alle moeite doen om Keita daadwerkelijk van het veld af te krijgen.