'Nederlanders reden 150 km/u bij ongeluk Antwerpen'

sneakydesert

Drugs speelden geen rol bij het dodelijk ongeval in Antwerpen, waarbij drie Nederlanders betrokken waren. Dat stelde het Openbaar Ministerie in de Belgische stad maandag. Wel is vastgesteld dat de auto die het ongeluk veroorzaakte 140 tot 150 kilometer per uur reed. Er mocht niet harder dan 70 kilometer per uur worden gereden.

Het ongeluk gebeurde zondagochtend iets voor 9.00 uur. Een Audi met drie Nederlanders en twee Belgen aan boord ramde een andere auto. De twee inzittenden daarvan, een man en vrouw van 71 en 67 jaar oud, werden door de klap uit de auto geslingerd. De man overleed ter plekke, de vrouw in het ziekenhuis.

De Audi raakte vervolgens nog een auto. Daar zaten twee volwassenen en drie kinderen in. De kinderen kwamen er met de schrik vanaf, de bestuurder en de vrouw naast hem raakten lichtgewond. De Audi sloeg over de kop en kwam tientallen meters verderop tot stilstand. Over een lengte van tweehonderd meter lag de weg vol brokstukken.

Er wordt nog onderzocht of een 24-jarige man uit Ossendrecht (Noord-Brabant) daadwerkelijk de bestuurder was van de Audi. De politie heeft daarom van alle betrokkenen DNA-materiaal afgenomen. Dat werd vrijwillig gedaan. De jongeman was niet onder invloed van alcohol, maar de twee andere Nederlandse passagiers (een 27 jarige man uit Bergen op Zoom en een 24-jarige man uit Roosendaal) wel.

De politie heeft niemand aangehouden. Na behandeling voor zijn wonden kon ook de bestuurder terug naar Nederland. Zijn rijbewijs is wel ingetrokken.