Sunderland ontslaat manager Poyet, Advocaat genoemd als opvolger

Boris (borisz)

Sunderland heeft manager Gus Poyet is door Sunderland ontslagen. De manager van sinds oktober 2013 in dienst bij The Black Cats. Sunderland wist onder leiding van Poyes slechts één van de laatste twaalf Premier League-wedstrijden te winnen. Dick Advocaat is in beeld om Poyet op te volgen.

De 47-jarige Uruguayaan volgde bij zijn aantreden Paolo Di Canio op, die destijds ontslagen werd toen de club onderaan stond. Poyet leidde de club uiteindelijk dat seizoen naar de veertiende plaats in de competitie. Ook haalde hij met Sunderland de finale van de League Cup, die verloren ging tegen Manchester City.

Zaterdag werd er thuis met 0-4 verloren van directe concurrent Aston Villa. Tijdens de rust verlieten veel Sunderland-supporters al het stadion. De ploeg is staat momenteel zeventiende in de Premier League en staat daarmee net boven de degradatiestreep. De één punt meer dan Burnley dat achttiende staat en drie punten meer dan QPR. 

Dick Advocaat wordt genoemd als opvolger van Poyet. De Hagenaar zou volgens onder andere The Guardian al in gesprek zijn met club die zijn thuiswedstrijden speelt in de Stadium of Light.

Gus Poyet kan na anderhalf jaar weer vertrekken bij Sunderland (Pro Shots/Actionimages)
Gus Poyet kan na anderhalf jaar weer vertrekken bij Sunderland. (Pro Shots/Action Images)