Nederlanders doen goede zaken in UFC

heywoodu

Afgelopen weekeinde was er weer een UFC. Omdat we hier nog niet veel over geschreven hebben volgt eerst een korte uitleg: UFC is de grootste organisatie ter wereld in MMA, mixed martials arts. De gevechten vinden plaats in een kooi en er is een hoop toegestaan. De uitgebreide regels kan je hier nalezen. De wedstrijden van de UFC worden meestal uitgezonden via het zogenaamde pay-per-view, waarbij de eerdere gevechten op de avond vaak gratis te bekijken zijn op de Amerikaanse tv: de prelims. Het pay-per-view-gedeelte is in Nederland sinds kort te kijken op FOX Internationaal.

Afgelopen weekeinde waren er naast twee titelgevechten ook twee Nederlanders die de nationale trots verdedigden. Bij de prelims was er de Iron Lady, Germaine de Randamie. Het was duidelijk dat haar kickboxing superieur was tegenover haar Braziliaanse tegenstander Larissa Pacheco. In de tweede ronde had de scheidsrechter genoeg gezien en stopte hij de wedstrijd. Op de maincard, de 'hoofdwedstrijden', kwam zwaargewicht Alistair Overeem in actie tegen Roy Big Country Nelson. Ondanks dat Overeem op het einde nog even alle zeilen bij moest zetten kon hij verder met tactische geplaatste knieën en trappen ervoor zorgen dat de drie juryleden hem met 30-27 lieten winnen.


De titelgevechten waren deze keer ook bijzonder. Bij de vrouwen van 48 to 52 kilogram ging de Poolse Joanna Jedrzejczyk er met de winst vandoor nadat ze de huidige titelhoudster, Carla Esparza, in de tweede ronde knock-out wist te slaan. Het main event was helemaal bijzonder. Alle ogen waren gericht op een verdediging van de titel door Anthony Showtime Pettis maar zijn tegenstander Rafael dos Anjos wilde daar niets van weten. Met een gigantische energie wist Pettis het complete gevecht over te nemen en alle vijf de rondes te winnen.

Uitslagen UFC 185
Rafael dos Anjos def. Anthony Pettis via unanimous decision (50-45, 50-45, 50-45)
Joanna Jedrzejczyk def. Carla Esparza via TKO (strikes) – Round 2, 4:17
Johny Hendricks def. Matt Brown via unanimous decision (30-27, 30-27, 30-27)
Alistair Overeem def. Roy Nelson via unanimous decision (30-27, 30-27, 30-27)
Henry Cejudo def. Chris Cariaso via unanimous decision (30-27, 30-27, 30-27)
Ross Pearson def. Sam Stout via knockout (punches) – Round 2, 1:33
Elias Theodorou def. Roger Narvaez via TKO (punches) – Round 2, 4:07
Beneil Dariush def. Daron Cruickshank via submission (rear-naked choke) – Round 2, 2:48
Jared Rosholt def. Josh Copeland via TKO (strikes) – Round 3, 3:12
Ryan Benoit def. Sergio Pettis via TKO (punches) – Round 2, 1:34
Joseph Duffy def. Jake Lindsey via TKO (strikes) – Round 1, 1:47
Germaine de Randamie def. Larissa Pacheco via TKO (punches) – Round 2, 2:02