Manchester United wervelt langs Tottenham Hotspur

Redactie

Manchester United heeft een nieuwe stap in de richting van Champions League-voetbal gezet door concurrent Tottenham Hotspur makkelijk opzij te zetten. Het werd 3-0.

Zo ziet Louis van Gaal zijn wedstrijden het liefst: veel druk, kritiek op zijn spelers en dan met een huzarenstukje zijn gelijk halen. De wedstrijd tegen Tottenham Hotspur was een schoolvoorbeeld. Voor de rust legde Manchester United al de basis voor een ruime overwinning op Tottenham.

De tandem Michael Carrick en Marouane Fellaini was de spil in het succes van Van Gaal. Na negen minuten spelen stuurde Carrick zijn Belgische ploeggenoot de diepte in. Die twijfelde niet en schoot vanaf links in één keer de openingstreffer binnen voor United.

Nog geen tien minuten later waren de rollen omgedraaid. Fellaini bezorgde de bal bij Carrick, die met een knap geplaatste kopbal de score verdubbelde. Bij de goal van de verdedigende middenvelder stonden er pas negentien minuten spelen op de klok.

De bekritiseerde Wayne Rooney maakte na ruim een half uur een einde aan geruchten rondom zijn persoon. Met een briljante individuele actie, waarbij hij drie spelers van Tottenham het bos in stuurde, manoeuvreerde hij zich richting de vijandelijke goal. In de linkerhoek liet hij Hugo Lloris kansloos.