Dubbelslag Quintana in Tirreno, Mollema tweede

Frank (franklop)

Nairo Quintana heeft een dubbelslag geslagen in de Tirreno-Adriatico. De Colombiaan van Movistar was op de besneeuwde flanken van de Terminillo de snelste en nam de leiderstrui over van Wout Poels. Bauke Mollema werd tweede in de etappe en staat ook in die plaats in het klassement.

Uit een vroege kopgroep bleven Michele Scarponi, Alessandro Di Marchi en Maxime Monfort als koplopers over op de slotklim. Vanuit de groep met leider Poels was het Roman Kreuziger die op zeven kilometer van het einde als eerste een aanval plaatste, maar hij wist niet ver te komen. Een aanval twee kilometer later van Nairo Quintana had meer succes, temeer omdat het groepje met Thibaut Pinot, Alberto Contador en Bauke Mollema erachter aan het twijfelen waren.

Op 3,5 kilometer van de finish pakte Quintana de laatste vroege vluchter terug sloeg uiteindelijk een dubbelslag. Mollema ging nog alleen in de achtervolging en finishte op veertig seconden van de Colombiaan en pakte de tweede plaats in het klassement. In het klassement staat Mollema 39 seconden achter en er volgt dinsdag nog een tijdrit.