Porte eindwinnaar Parijs - Nice

Frank (franklop)

Richie Porte heeft voor de tweede keer in zijn carrière de rittenkoers Parijs - Nice gewonnen. De wielrenner van Team Sky was in de slottijdrit op de flanken van de Col d'Èze de snelste en maakte meer dan genoeg tijd goed op de Fransman Ton Gallopin, die het klassement leidde na zijn etappezege van gisteren.

Op de 9,6 kilometer lange klim zette Porte een tijd van 20.23 neer en moest vervolgens even afwachten op wat Gallopin zou neerzetten. De Fransman van Lotto-Soudal was onderweg al bijna een minuut langzamer en was op de finish zelfs anderhalve minuut verloren. Hij verloor zelfs een podiumpositie en eindigde op plaats zes in het eindklassement. Wereldkampioen Michal Kwiatkowski werd tweede in het klassement op 30 seconden van Porte. Ook Simon Spilak (derde) en Rui Costa (vierde) eindigden op die achterstand, maar wereld op basis van honderdsten lager geklasseerd. 

Wilco Kelderman sloot een teleurstellende ronde ook af met een teleurstellende tijdrit. De rijder van Lotto-Jumbo eindigde buiten de top 60 in de rit en was daarmee zelfs langzamer dan bijvoorbeeld Sebastian Langeveld. Kelderman behield wel zijn vijftiende plaats in het klassement.