Sportblog: Balotelli bang & ex Ricksen haalt keihard uit

Maarten (rubbereend)

Elke week brengen we hier op FOK! het sportroddel- en randnieuws samen in één bericht. De grappige voorvallen, opmerkelijke nieuwtjes en de beste roddels kun je in deze berichten vinden. Elke woensdag vatten we het leukste randnieuws voor jullie samen. Vandaag is er een extra editie om het vele leuks met jullie te kunnen delen.

Honkbalmiljonair woont in oude camper
Toronto Blue Jays-honkballer Daniel Norris is niet naast zijn schoenen gaan lopen toen hij twee miljoen dollar per jaar ging verdienen. Sterker nog, de 21-jarige werper woont buiten het seizoen in een 37 jaar oude Volkswagen Camper die op een parkeerplaats bij een supermarkt staat. Van zijn miljoenen laat hij in die periode slechts 800 dollar per maand uitkeren om van te leven. De rest laat hij beheren door een financieel adviseur.

Voor Norris is deze levensstijl de gewoonste zaak van de wereld, zo laat hij aan ESPN weten. "Het is zoals yin en yang voor mij. In mijn bestelwagen probeer ik te ontsnappen aan de druk die met een honkbalcarrière gepaard gaat. Wonen in een bestelwagen kan ongebruikelijk overkomen, maar ik ga mijn leven niet veranderen omdat mensen het vreemd vinden. De enige manier voor mij om een goed seizoen door te maken, is een evenwichtig en gelukkig bestaan. Als ik maar mezelf kan zijn, dáár gaat het om. Ook wanneer het er op het eerste gezicht niét zo uitziet, vind ik mijn leven zeer luxueus. Ik kan reizen naar waar ik wil of ergens op een strand ontwaken, het lukt mij allemaal."

Trainer zorgt eigenhandig voor ommekeer
Wat te doen als je met 2-1 achter staat en de wedstrijd toch wilt winnen? Jezelf inbrengen, zodat de score mogelijk omgedraaid kan worden, zo dacht Mark Bentley, speler-trainer van Grays Athletic dat uitkomt in de Isthmian League, het zevende niveau in Engeland. In het duel tegen Hampton & Richmond Borough bleek de wissel van Bentley een gouden wissel. Niet alleen scoorde de trainer de 2-2, maar daarna was hij ook in het doel belangrijk nadat zijn goalie geblesseerd naar de kant moest. Bentley stopte tien minuten voor tijd een strafschop, waarna zijn club het duel uiteindelijk nog met 3-2 wist te winnen.


Zo doe je dat dus (Bron: YouTube)

Ex Ricksen haalt keihard uit in boek
Graciela l'Ami, de ex-vrouw van oud-voetballer Fernando Ricksen heeft in een boek keihard uitgehaald naar haar ex-man. In 'Graciela, het extreme levensverhaal van een voetbalvrouw' doet l'Ami een boekje open over de Ricksen. De Telegraaf onthulde de eerste details uit het boek. De ochtendkrant citeert een aantal schokkende alinea's uit het boek waaruit blijkt dat de voetballer een duistere kant had. "Ik hoefde maar een beetje mee te geven en ik zou twaalf verdiepingen naar beneden kletteren. Op de stoep, naast de Clyde River in Glasgow. 'Laat me los!' schreeuwde ik, maar dat deed hij niet. Sterker nog, hij tierde terug: 'Ik gooi je in de rivier!''', vertelt de voormalige voetbalvrouw in haar boek.

"Fernando ging volledig door het lint. En pakte wat voorhanden was. In dit geval een riem. Hij sloeg me er zonder pardon zo hard mee dat de gesp recht in mijn hoofd stak. Toen ik hem eruit trok, begon het zo heftig te bloeden dat mijn lichtblonde haar rood kleurde van het bloed", vervolgde ze het verhaal over Ricksen zijn gewelddadigheid. Het geweld haalde het slechtste bij l'Ami naar boven: "Maar moordneigingen had ik nog nooit eerder gehad. Ik kon Fernando wel een kogel door zijn hoofd jagen. Hij schreeuwde: 'Wat sta je daar nou dom te kijken?!' Meer dan dit drupje had ik niet nodig om de emmer te doen overlopen."

Ricksen en l'Ami liggen al jaren in een vechtscheiding. "Dit mens heeft alle rekeningen geplunderd en weggesluisd naar haar eigen geheime rekening. Zelfs de kluis met gezamenlijke juwelen was leeg", schreef de voormalige voetballer laatst op zijn eigen site. Zijn ex-vrouw spreekt de beschuldigingen tegen dat ze misbruik zou maken van een zieke man, Ricksen lijdt aan ALS. "Dat speelt al van ver voor de diagnose. Hij had alles, toen hij nog gezond was, allang kunnen regelen. Hoe verschrikkelijk die ziekte ook is."

Ricksen op zijn beurt ontkent gewelddadig te zijn. "Dit doet ze alleen maar om haar gelogen boek te promoten en ons nog meer stress te bezorgen. Ik heb die vrouw nooit aangeraakt, zoals ze beweert. Ook heb ik onlangs geen auto van 100.000 euro voor mijn vrouw gekocht. En de miljoenen die ik volgens haar zou hebben, heb ik ook niet. Want die zijn gestolen door deze verschrikkelijke vrouw." We zijn bang dat deze onsmakelijke soap nog een vervolg zal gaan krijgen.

Balotelli bang in de boksschool
Mario Balotelli heeft al veel vreemde zaken op zijn kerfstok. Zo zette hij al eens zijn keuken in lichterlaaie, gooide hij met dartpijltjes naar jeugdspelers en worstelde hij veelvuldig met een hesje. De Italiaan speelt bij Liverpool en ging in die stad op bezoek in een boksschool. Niet de krachtpatsers joegen het enfant terrible schrik aan, maar een doodgewone viervoeter....

Duiker haalt golfclub van McIlroy terug
Uit pure frustratie had Rory McIlroy zijn golfclub ver het Doralmeer ingegooid tijdens het Cadillac Championship. De volgende dag dacht een duiker de club even te gaan opzoeken en wonder boven wonder wist hij 3-iron te vinden en boven water te halen.


En daar is de golfclub weer (Bron: YouTube/PGA TOUR)

Golfbaan krijgt bezoek van krokodil
Sta je rustig een balletje te slaan, krijg je ineens een krokodil op de baan. Het zal je maar gebeuren. Nou, het gebeurde golfers op de Myakka Pines Golf Club in Florida. Daar kwam doodgemoedereerd een krokodil bij de hole liggen op baan zeven. Blijkbaar was het reptiel ook nog vermoeid want na de hole nam hij ook nog even een rustpauze. We hoeven ook niet bang te zijn dat de foto getruct is. "De man die de foto's gemaakt heeft, is een tachtiger. Hij heeft nog nooit van Photoshop gehoord", aldus de manager van de golfclub.