Giroud blinkt uit bij winnend Arsenal

Redactie

Arsenal heeft zaterdag overtuigend gewonnen in de thuiswedstrijd met West Ham United. Met Oliver Giroud in de hoofdrol werden de gasten met 3-0 opzij geschoven.

Arsenal startte zaterdagmiddag duidelijk sterker dan West Ham United. Het kreeg grote kansen en het had eigenlijk al vroeg moeten scoren. Na goed samenspel van de Londense formatie, was het Walcott die aan het einde van de aanval stond. Eén-tegen- één met doelman Adrian faalde hij. Vervolgens had hij de pech dat Collins namens de bezoekers kon opruimen.

Toch hoefden de fans van The Gunners niet te gaan rusten zonder te hebben gejoeld van vreugde. Giroud kon in de blessuretijd van de eerste helft het team van Wenger op voorsprong brengen, met een prachtig schot in de kruising: 1-0.

Vrijwel direct na rust was het Koscielny die een vrijwel zeker doelpunt van Jarvis, spits van West Ham, kon voorkomen. Doelman Ospina was eigenlijk al geklopt, maar de verdediger kon de bal tijdig verwerken. Het spel golfde heen en weer, waarbij de bezoekers een aantal aardige kansen kregen.

Tien minuten voor het einde maakte Ramsey aan alle onzekerheid een einde. Na uitstekend samenspel met Giroud, wist hij het net te vinden: 2-0. In de 84e minuut kon de ingevallen Flamini op aangeven van opnieuw Giroud, de score nog verder uitbreiden: 3-0. Het betekende uiteindelijk een uitstekende overwinning voor de manschappen van Wenger.


Het lek lijkt boven bij Aston Villa. Op bezoek bij Sunderland, een directe concurrent in de strijd om degradatie, stelde Villa de drie punten nog voor de pauze veilig: 0-4.

De hoofdrollen in het Stadium of Light waren voor spitsen Christian Benteke en Gabriel Agbonlahor. Eerstgenoemde opende na een kwartier spelen de score op aangeven van Nederlander Leandro Bacuna, die een mooie bijrol had in de cruciale zege, 0-1.

Twee minuten later keek Sunderland tegen een nog grotere achterstand aan. Agbonlahor werd in stelling gebracht door centrale verdediger Ciaran Clark, 0-2. De stand bleef een poosje ongewijzigd. Tot vlak voor de rust. Agbonlahor scoorde zijn tweede van de middag. De assist kwam op naam van Charles N'Zogbia, 0-3.

In de allerlaatste minuut van de eerste helft maakte Benteke de stand nog iets ondraaglijker voor de Sunderland-aanhang. De boomlange spits maakte net als zijn collega in de aanval (Agbonlahor) zijn tweede van de dag. Aangever was wederom Bacuna, die dus een belangrijke schakel was in de broodnodige zege: 0-4

Het is de tweede overwinning op rij voor Villa, dat vorige week ook van West Bromwich Albion won (2-1). Voor dat duel leed Villa zeven nederlagen op rij en de laatste zege stamde uit december. De ommekeer komt op het juiste moment, maar de Villains zijn nog niet veilig. Het gat met de degradatiezone is nog altijd slechts zes punten.


Overige uitslagen 

Leicester City 0-0 Hull City
West Bromwich 1-0 Stoke City
Crystal Palace 3-1 QPR