Valencia behoudt aansluiting in Spaanse top

Redactie

Valencia heeft het thuisduel met Deportivo La Coruña op eenvoudige wijze gewonnen. De ploeg uit de Sinaasappelstad staat door de zege nu op de derde plaats in de Primera División (2-0).

Hoewel de concurrentie - Atlético Madrid, Real Madrid en FC Barcelona - nog in actie moet komen, heeft Valencia vrijdagavond het goede voorbeeld gegeven. Tegen Depor, dat zestiende staat, werd betrekkelijk eenvoudig gewonnen. Valencia staat nu derde, met 57 punten uit 27 wedstrijden. Dat zijn er vier minder dan Real Madrid.

Tegen La Coruña had Valencia een uur lang moeite om het net te vinden, maar daarna slaagde de ploeg er twee keer in. Daar had het in eerste instantie een strafschop voor nodig. Middenvelder Dani Parejo wist het buitenkansje met verve te benutten: 1-0.

Elf minuten later was het wederom raak voor Valencia. Aanvaller Paco Alcácer schoot met scherp op aangeven van Sofiane Feghouli. In het restant kwam de thuisploeg niet meer in de moeilijkheden en besefte het dat de druk op Atlético Madrid maximaal is opgevoerd.

Atléti speelt zaterdagmiddag uit tegen Espanyol. Koploper FC Barcelona gaat op bezoek bij Eibar, terwijl Real Madrid zondag tegen Levante speelt.